Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ B92.net, objavila B.B. ]

17. 07. 2019. 10:00 >> 10:01

U AUSTRALIJI

Pronađena poruka u boci stara 50 godina

Ribar Pol Eliot traga za autorom poruke u boci koju je pronašao na jugu australijske obale i za koju kaže da je stara 50 godina.

Prema njegovim riječima, on i njegov sin pronašli su bocu dok su pecali, a autor poruke je izvjesni Pol Gibson, koji je sebe opisao kao 13-godišnjeg engleskog dječaka koji je kruzerom putovao od grada Frementl na zapadu do Melburna na istoku Australije.

Državni okeanograf Dejvid Grifin izrazio je nevjericu rekavši da boca nije mogla da pluta 50 godina na jugu Australije, jer "okean ne miruje".

Kako je rekao boca je najvjerovatnije bila zakopana u pijesku na plaži, a zatim je oluja odatle odvukla u more.

"Da je bačena u more na jugu Australije nema šanse da bi ostala na istom mjestu duže od godine ili dvije", rekao je Grifin.

Kako se navodi, stotine hiljada Britanaca emigriralo je u Australiju 60-ih godina prošlog vijeka, ali se četvrtina njih vratila u Veliku Britaniju, jer Australija nije ispunila njihova očekivanja.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније