Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Beta [ Objavio: O.Z. ]

19. 07. 2019. 23:15 >> 23:15

UPOZORENJE NA PAKLICAMA

Prepoznao sliku svoje amputirane noge na cigaretama

Šezdesetogodišnji Albanac koji živi u istočnoj Francuskoj kaže da je bio zaprepašćen kada je vidio sliku svoje amputirane noge kao upozorenje na paklicama cigareta, upotrijebljenu bez njegove dozvole.

Slika je stavljena na paklice cigareta u EU uz poruku "pušenje vam zagušuje arterije". Međutim Albanac koji živi u Mecu u Francuskoj rekao je da je izgubio nogu kao posljedica napada u Albaniji 1997. godine, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Njegov advokat rekao je da će kontaktirati Evropsku komisiju da vidi kako dogodilo da se ta slika tako upotrijebi.

Njegov sin je otrkio sliku na kojoj su bile prepoznatljive opekotine i ožiljci kada je kupio paket duvana u Luksemburgu prošle godine, prenose francuski mediji. On je donio paklicu svojoj porodici i otac je potvrdio da je to zaista snimak njegove noge.

On je rekao da nikad nije prihvatio da se koristi ta njegova slika i da vjeruje da je snimljena kada je otišao u lokalnu bolnicu da vidi da li može da mu se namjesti vještačka noga.

Advokat je pisao bolnici da sazna kako je došlo do toga da se upotrijebi ta slika, a obratio se i Evropskoj komisiji pošto je ona odgovorna za raspodjelu takvih slika na svim paklicama cigareta u EU.

Advokat je rekao da Evropska komisija obično koristi slike iz baze podataka koje su provjerene i objavljene sa dozvolom prikazane osobe.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније