Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Tanjug, objavila B.B. ]

24. 07. 2019. 23:27   >>  23:27

NA AUKCIJI

Kopačke Najk iz 1972. prodate za 437.000 dolara

Rijedak par kopački "Najk" koje je dizajnirao jedan od osnivača kompanije, prodat je na aukciji u Njujorku za rekordnih 437.500 dolara.

Očekivalo se da će patike iz 1972. godine dostići cijenu od 180.000 dolara, ali je kanadski kolekcionar Majls Nadal platio skoro tri puta više, prenosi BBC.

Patike "Nike Waffle Racing Flat Moon Shoe" je dizajnirao Bil Bauermen, atletski trener i jedan od osnivača brenda sportske opreme "Najk".

Samo 12 pari ovih patika rađeno je ručno, a neke od njih su nosili atletičari na Olimpijadi 1972. godine. Vjeruje se da je par patika koji je danas prodat jedini koji nije nošen.

Najskuplje dosad prodate patike bile su marke "Konvers" koje je nosio američki košarkaš Majkl Džordan na Olimpijadi 1984. godine – 190.373 dolara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније