Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Beta [ Objavio: O.Z. ]

01. 08. 2019. 23:48   >>  23:48

ANKETA

Tintin bi bio najbolji ambasador Belgije

Belgijanci smatraju da bi svjetski poznat strip junak Tintin bio najbolji njihov ambasador u svijetu, prenio je danas portal Fokus na Belgiju (Focus on Belgium).

Prema anketi portala, poslije Tintina najpopularniji Belgijanac je biciklistički šampion Edi Merks, a na trećem mjestu je slavni šansonjer Žak Brel.

Od muzičara kao ambasador Belgije bi mogao da budu Stromaj, čija je pjesma "Alors on danse" postigla svjetsku slavu.

Belgijanci nijesu zaboravili čuvene filmske zvijezde - Odri Hepbern i Fransoa Damijena.

Međutim, velikani kao što su slikari Piter Brojgel, Peter Paul Rubens, Rene Magrit, arhitekta Viktor Orta i dizajner saksofona Adolf Saks ostaju zauvjek povezani s Belgijom, dodao je portal.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније