Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

08. 08. 2019. 17:48 >> 17:45

U DŽAKOVIMA DO 100 HILJADA €

Misteriozni dobrotvor dijeli novac i pomaže ljudima

Nepoznata osoba očigledno velikog srca, ove godine podijelila je nekoliko džakova sa novcem u ukupnom iznosu od 200.000 eura u njemačkom gradu Braunšvajgu.

Džakovi u kojima je bio novac u iznosu od 20.000 do 100.000 eura dostavljeni su lokalnom listu "Braunšvajger cajtung" sa instrukcijama kojoj lokalnoj humanitarnoj organizaciji treba da budu predati, prenijela je agencija DPA.

Tajnovita osoba je, između ostalog, odlučila da pomogne u popravci crkava i podrži biro koji pomaže žrtvama kriminala. Džakovi sa novcem pojavljuju se povremeno u ovom regionu na sjeveru zemlje od 2011. godine, a samo ove godine podijeljeno je oko 200.000 eura.

Identitet dobrotvora je i dalje tajna.

"Jednostavno ne znamo i ne želimo da ugrozimo ovo dobro djelo", rekao je novinar lokalnog lista David Mahe.

Glavni i odgovorni urednik izjavio je da je misteriozna osoba u posljednje vrijeme kontaktirala list nekoliko puta kako bi poklonila novac.

Posljednja donacija od 100.000 eura ostavljena je juče za dom za zbrinjavanje teško oboljelih lica. Ova ustanova ima 12 kreveta sa terminalno i teško bolesnim ljudima, a svake godine brine o dvadesetak pacijenata.

Direktor ovog doma Petra Gotsand rekla je da su svi u Upravi oduševljeni i da je ovo najveća pojedinačna donacija koju je ustanova ikada primila. Od 2011. do 2013. godine oko 250.000 eura anonimno je dato vrtićima, narodnim kuhinjama i društvenim projektima u tom regionu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније