Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Objavio: I. P. ]

05. 09. 2019. 14:00   >>  13:59 2

UŽIVANJE NA POSLU

Pet koraka ka zdravijem radnom okruženju

Kako bi izgledalo da svakog jutra svi srećni i zadovoljni jedva čekaju da dođu na posao? I sve to zbog pozitivne atmosfere i odličnog radnog okruženja. Da li zaista postoji radna atmosfera u kojoj svi uživaju, a ne da je samo tolerišu?

 

1. Saradnja se dešava svakog dana

Istraživanja pokazuju da sastanci ponekad mogu da budu kontraproduktivni, ali to je zato što takvim sastancima obično nedostaju jasnoća i ciljevi. Zato utvrdite tematske tačke za sam sastanak, držite ih se i budite jasni.

2. Raspored je fleksibilan

Posao neće da trpi ako neko zakasni ili krene ranije sa posla. U redu je da dozvolite ranoraniocima dolazak od sedam ujutru, ili pak drugim ljudima koji su produktivniji kada se razbude, dolazak oko devet časova.

3. Lideri vjeruju svojim zaposlenima

Pored obaveznih sastanaka, zaposleni treba da organizuju svoje vrijeme na poslu onako kako to njima odgovara. Neko razgovara sa klijentima prijepodne, čim dođe na posao, a kasnije se posveti radnim zadacima.

4. Dostupne su zdrave grickalice i piće

Imati pun frižider na poslu nije baš česta pojava. To nije ništa komplikovano, a veoma je lijepo kada neko brine o svojim zaposlenima. Kada su grickalice zdrave, i posao ide bolje. Mnoge studije pokazuju da su ljudima potrebne regularne užine, i kada se ne najedu slatkiša i brze hrane, nego zdravih namirnica, rade brže i bolje.

5. Proslave su imperativ

Pored regularnih slavlja poput novogodišnjih praznika, rođendana, tim treba da se skupi barem jednom mjesečno nakon napornog rada. Povod može biti vrlo zanimljiv. Možete nagraditi radnika mjeseca, ili zaposlenog koji je najviše puta išao u teretanu. Kada ste posljednji put okupili tim zaposlenih, a da to nije bio praznik?

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније