Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Index.hr, objavila B.B. ]

07. 09. 2019. 13:39   >>  13:39

OD 2020. GODINE

Ovaj španski grad uvodi porez na pse

Umorne od plaćanja za čišćenje psećeg izmeta na ulicama, vlasti španskog grada Zamore, u kojem broj pasa premašuje broj djece, odlučile su da od početka iduće godine uvedu porez na pse.

"Vlasnici pasa trebali bi u određenoj mjeri pridonijeti podmirenju troškova", rekao je Diego Bernardo, gradski ministar financija.

Dodao je da nijesu baš svi srećni zbog novog poreza koji bi trebao iznositi devet eura godišnje.

"Porez je izazvao podijeljene reakcije. Neki se uopšte ne slažu, neki su se pomirili s tom činjenicom, a neki ga prihvataju. Nijesu sve reakcije negativne", rekao je.

Grad očekuje da će godišnje tako prikupiti između 50.000 i 90.000 eura za gradnju više šetališta za pse, čišćenje ulica i nabavku vrećica za izmet.

Sličan zakon već je uvelo nekoliko gradova na svijetu, uključujući holandski grad Hag, od 120 eura po psu koji se razmjerno povećava za svakog dodatnog psa.

Nešto drugačiji pristup problemu imao je prošle godine gradonačelnik Madrida koji je pokušao uvesti obavezno uzimanje DNK pasa kako bi se mogli identifikovati i kazniti vlasnici koji ostavljaju njihov izmet na ulici. No, nakon izbora novog gradonačelnika, plan je odbačen.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније