Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

17. 02. 2013. 12:10   >>  12:08

REKORD

Brat i sestra rođeni sa šest i po mjeseci razlike

Britanka Sejdi Baden dvije godine je pokušavala da ostane u drugom stanju, a kada je saznala da nosi sina Ronija, njenoj sreći nije bilo kraja. Samo šest i po meseci nakon prvog porođaja, na svijet je donijela i djevojčicu Sijenu, pa su tako brat i sestra oborili rekord u najmanjoj starosnoj razlici među djecom u Velikoj Britaniji.

Roni i njegova mlađa sestra Sijena rođeni su sa samo 208 dana razlike. Njihova majka Sejdi Baden (31), vaspitačica u predškolskoj ustanovi, ponovo je zatrudnjela samo tri nedelje nakon prvog porođaja.

S obzirom na to da je djevojčicu nosila svega 26 nedelja, brat i sestra će biti upisani u britanske knjige rekorda kao djeca sa najmanjom starosnom razlikom.

„Kada sam shvatila da sam ponovo trudna, ne znam ko je bio više šokiran, moj partner Pol ili ja. Nismo mogli ni da zamislimo da će se Sijena roditi tako rano. Ljekari i babice su bili zapanjeni“, rekla je Sejdi Baden za "Dejli mejl".

Kako je dodala ponosna majka, pokušaji začeća trajali su čitave dvije godine, a nakon Ronijevog rođenja par nije ni razmišljao o drugom djetetu. Kada je jednog jutra osjetila mučninu, Sejdi je pomislila da se razboljela, ali je test na trudnoću bio pozitivan.

„Na početku je bilo teško, jer smo oboje morali da hranimo i nosimo u isto vrijeme, ali sada kada ih gledam kako se igraju, shvatam kolika je prednost imati djecu sličnog uzrasta“, istakla je Sejdi Baden. 

(BLIC)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније