Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Beta ]

29. 10. 2019. 23:47 >> 23:49
1

SKUP O PLANINAMA

Švajcarska ukazuje na brzo topljenje glečera

Švajcarski ministar unutrašnjih poslova Alen Berse rekao je danas da se više od 10 odsto tamošnjih glečera istopilo u posljednjih pet godina, čega nije bilo više od vijeka.

Na skupu Svjetske meteorološke organizacije o uticaju klimatskih promjena na planine Berese je ukazao na hitnost rješenja, posebno u Švajcarskoj, gdje planine čine dvije trećine teritorije.

To je prvi skupu te agencije UN o tome kako klimatske promjene utiču na planine.

Sastanak koji traje od danas do četvrtka, okuplja 150 stručnjaka. Oni razmatraju glečere, snijeg i zonu vječitog leda, permafrost, pojave koje regulišu resurse svježe vode za oko pola stanovništva svijeta, i tražiti hitnu akciju.

Promjene u planinskim oblastima povećali su rizike od poplava i klizišta.

Berse je rekao da je Švajcarska "potpuno" izgubila 500 glečera od početka 20. vijeka.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније