Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ B.92, Objavila: R.B. ]

12. 12. 2019. 22:59 >> 23:08
1

VRIJEME DARIVANJA

Kraljica Elizabeta za Božić kupuje 520 poklona

Britanska kraljica Elizabeta za Božić na poklone za porodicu i osoblje palate troši čak 30.000 funti (preko 35.000 eura).

Ona za praznike kupi 520 poklona, tvrdi njen bivši saradnik za londonski Dejli mejl.

Njeno veličanstvo (93), takođe, šalje 750 božićnih čestitki, na kojima se obično nalazi porodična fotogrfija, a šalje ih rođacima, prijateljima, članovima kraljevskog domaćinstva i članovima raznih delegatcija britanskog Komonvelta i zvaničnicima prijateljskih zemalja.

Isti izvor je ispričao da osoblje koje opslužuju kraljevsku porodicu poklone od kraljice dobija obično dvije sedmice prije 25. decembra u jednoj od prostorija Bakigamske palate.
Pokloni su obično u vidu žetona za knjige ili malog komada porcelana iz palate, uz božićni puding. Ako neko od osoblja zbog posla ne može da prisustvuje ovoj ceremoniji uručivanja poklona, oni im se šalju uz vizitkartu Njenog veličanstva i princa Filipa.

Ovu tradiciju je prvi započeo kraljičin deda, kralj Džordž V, a nastavio je njen otac kralj Džordž VI.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније