Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

19. 02. 2013. 12:55 >> 12:51

AUKCIJA

2 miliona $ za Kenedijeve stvari

Hiljade ličnih predmeta nekadašnjeg američkog predsednika Džona Kenedija, koji su pripadali njegovom dugogodišnjem saradniku, prodate su na aukciji za dva miliona dolara.

 

Britanska agencija navodi da je za najviše novca prodata Kenedijeva pilotska jakna, za koju je jedan od kupaca izdvojio čak 570.000 dolara, dok je rođendanska čestitka, koju mu je poslao njegov sin Džon Kenedi mlađi, prodata za 17.000 dolara, a američka zastavica koja se nalazila na limuzini kojom se vozio predsjednik za 55.000 dolara. 

U kolekciji koja se našla na aukciji, bila su i pisma, fotografije, knjige i drugi predmeti koje je posjedovao Kenedijev saradnik Dejvid Pauers. 

Iako je on preminuo prije 15 godina, svi ovi predmeti su otkriveni tek pošto su njegovi nasljednici odlučili da prodaju kuću u Masačusetsu u kojoj je živio i pronašli zaostavštinu. 

Pauers je bio blizak saradnik predsjednika Kenedija, od kraja Drugog svjetskog rata, do ubistva 1963. godine. 

I nakon smrti Kenedija, on je ostao u bliskim odnosima sa njegovom porodicom, postavši kustos muzeja i predsjedničke biblioteke u Bostonu do penzionisanja 1994. godine. 

Na današnjoj aukciji u Masačusetsu učestvovalo je više od 400 ljudi, a ponude su mogle da se daju i onlajn preko interneta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније