Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

30. 08. 2020. 10:08   >>  10:08

AMERIČKI BIZNISMEN

Bogatstvo Maska premašilo 100 milijardi dolara

Bogatstvo američkog biznismena iz Silicijumske doline u Kaliforniji, Ilona Maska, premašilo je 100 milijardi dolara, čime je postao jedan od najbogatijih ljudi na svijetu.

Američki magazin Forbes piše da najveći udio u bogastvu Muska dolazi od vlasništva u Tesli, gdje posjeduje 21 odsto akcija, čija vrijednost je ove godine skočila pet puta.

Tesla je postao najvrijedniji proizvođač automobila na tržištu kada je 1. jula preuzeo japansku Tojotu, a u posljednjih deset godine mnoge od svojih investitora učinio je milionerima.

Mask je sada član elitnog kluba od samo četiri čovjeka sa bogatstvom od 100 milijardi dolara.

Prvi na Forbsovoj listi je vlasnik Amazona, sa oko dva puta većim bogatstvom od Maskovog.

Mask je, pored Tesle, vlasnik više futurističkih kompanija, među kojima su proizvođač svemirskih raketa SpaceX i Neuralink, visokosofisticirana kompanija koje radi na povezivanju ljudskog mozga s kompjuterom.

Osnovao je i "Boring Company" koja radi na izgradnji saobraćajnih tunela na električni pogon ispod zagušenih ulica u američkim gradovima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније