Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

11. 10. 2020. 10:06 >> 10:05

MICROSOFT

Omogućiće trajno rad od kuće

Kompanija Microsoft je odlučila da svojim radnicima omogući da trajno rade od kuće.

Ipak, oni koji se na to odluče moraće da se odreknu svog radnog prostora u prostorijama američkog giganta, navodi portal The Verge.

Dok velika većina radnika Microsofta radi od kuće zbog pandemije koronavirusa, proizvođač softvera interno je predstavio smjernice o "hibridnom radnom mjestu" kako bi omogućio veću fleksibilnost kada se američke kancelarije otvore, prenosi B92.

U toj kompaniji 30. juna bilo je zaposleno 163 hiljade ljudi, od kojih 96 hiljada u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

Microsoft će dozvoliti radnicima da rade od kuće manje od 50 odsto radne sedmice, a menadžerima će omogućiti stalni radi na daljinu.

Kompanija je prihvatila sistem začet u sektoru visokih tehnologija, poput Facebooka koji dozvoljava stalni rad od kuće.

Međutim, radnici Microsofta će se morati da se odreknu svog radnog prostora, ali će moći da koriste prostore za kontakte u kancelarijama kompanije.

Izvršna potpredsjednica sektora za ljudske resurse kompanije, Kathleen Hogan, kazala je da je pandemija koronavirusa sve prisilila da razmišljaju, žive i rade na nov način.

"Ali neki neće biti u mogućnosti da stalno rade na daljinu, poput onih za koje je nužan pristup laboratoriji za istraživanje softvera, centrima podataka ili obuke osoblja", dodala je Hogan.

Kancelarije Microsofta neće biti otvorene prije januara naredne godine.

Šef Facebooka, Mark Zuckerberg je rekao za The Verge da pola radnika te društvene mreže može stalno da radi od kuće narednih pet do deset godina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније