Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Izvor: Beta ]

12. 10. 2020. 11:27 >> 11:27

JAVILI MEDIJI

Najstariji Izraelac preminuo u 117. godini

Šlomo Sulajman, najstariji Izraelac, preminuo je u nedjelju u 117. godini, javljaju danas izraelski mediji.


Preminuo je okružen članovima porodice, šestoro djece i desetinama unuka, praunuka i čukununuka. Sulajman se uselio iz Jemena u Izrael sa suprugom i četvoro djece 1949, a dvoje najmladje djece rodilo se u toj zemlji.

Sa porodicom je živio u primorskom gradu Nataniji i poslije odsluženja vojnog roka radio je u poljoprivredi. Supruga mu je preminula prije nekoliko godina u 94. i od tada je Sulajman živio sam, skromnim životom.

Njegov unuk Gil Radia kaže da je svakog dana išao u sinagogu i da mu je um bio bistar do posljednjeg trenutka.

Na pitanje šta je tajna dugovječnosti njegovog đeda, Radia je rekao da nikada nije jeo puno i da je uvijek bio fizički aktivan.

"Jeo je male porcije, ujutru parče hljeba sa sirom za mazanje, za ručak piletinu, ribu ili jaje sa prinčom, uveče salatu sa jajetom", rekao je unuk, objasnivši da je njegov đed prelazio pješke velike razdaljine kao kad je radio, noseći vreću narandži na leđima.

Zbog pandemije korona virusa posljednjih mjeseci je ostajao kod kuće i vjeruje se da mu je to naškodilo i da je izolacija dorinijela da mu se zdravlje pogorša.

Porodica tvrdi da je Sulajman rođen 1903. što ga je činilo ne samo najstarijom osobom u Izraelu, već se svrstavao i među najstarije na svijetu. 

Najstarija osoba je Japanka Kane Tanaka koji ima 117 godina i 283 dana, navode izraelski mediji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније