Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Klix.ba ]

09. 11. 2020. 23:27 >> 23:28

NOVA PONUDA ZA ONE SA DUBOKIM DŽEPOM

Karta do olupine Titanika 125.000 dolara

Naučnici, istraživači i eksperti s dubokim džepom imaće priliku naredne godine da posjete olupinu legendarnog broda Titanik, koja leži na dnu Atlanskog okeana. Karta za ovo unikatno iskustvo koštaće 125.000 dolara.

Titanik je potonuo 1912. godine nakon sudara s ledenim brijegom, a vremenom je postajao sve popularniji. Međutim, naučnici, istraživači i eksperti koji to sebi mogu priuštiti, u maju 2021. godine će moći posjetiti olupinu.

Zarone će obavljati kompanija "OceanGate Expeditions" iz Vašingtona između maja i septembra u narednih nekoliko godina, a zaroni će se obavljati pomoću podvodnog vozila Titan klase Cyclops.

Planirano je šest desetodnevnih misija, a omogućiće ih podvodno vozilo koje su zajednički razvili Boing i NASA.

U Titan će moći da stane pet osoba, a zatim će uslijediti zaron na dubinu od 3.800 metara. Pogled na dubine će omogućiti 21-inčni okrugli prozor.

Cilj istraživanja je da se procijeni stanje Titanika, te da se zabilježe artefakti koji okružuju olupinu. Takođe, zabilježiće se i neke od oko 300 vrsta životinja koje žive u olupini.

Korištenjem sonara, laserskih skenera i druge tehnologije kreiraće se detaljan 3D model ostataka broda, kao i veličine polja ostataka koje ga okružuje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније