Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Beta ]

23. 11. 2020. 18:48 >> 18:50

ROĐENA U SAD

Upoznajte Malo čudo, neodoljivu bebu pande

Beba panda koja je ovog ljeta ugledala svijet u zoološkom vrtu u Vašingtonu danas je dobila ime Sjao Ći Đi što znači "malo čudo", saopštio je zoo vrt poslije onlajn glasanja o imenu male pande.

"Pande su međunarodni simboli ugrožene divlje životinjske vrste, ali i nade, tako da je dolazak pande na svijet izazvao toliko potreban trenutak radosti usred epidemije korona virusa", navodi se u saopštenju.

Oko 135.000 ljudi učestvovalo u onlajn glasanju od 16. do 20. novembra, a birali su jedno od četiri ponuđena imena.

Panda mužjak došao je na svijet 21. avgusta dok je zoo vrt bio zatvoren zbog epidemije korona virusa. Međutim, njegovo rođenje je snimila kamera koja se nalazi u ogradjenom dijelu vrta za džinovske pande.

U prirodi je preostalo manje od 2.000 pandi - većinom u kineskoj pokrajini Sečuan, dok ih je u zatočeništvu 300.

U Kini je zakonom panda zaštićena vrta, zabranjen je izvoz ili poklon ovih rijetkih životinja. Kineske vlasti obično "pozajme" svoje pande nekoj zemlji dok se ne oplode.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније