Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Klix.ba ]

12. 12. 2020. 10:00 >> 10:00

DIO MILIONSKOG NASLIJEĐA

Maradonin prsten ima neobičnu priču, čuva se na posebnom mjestu

Argentinski mediji nakon smrti Dijega Maradone nastavljaju pisati o nasljedstvu legendarnog fudbalera, a sada je u fokusu prepoznatljivi prsten koji je popularni Mali zeleni nosio u javnosti.

Otkriveno je da postoji posebna kutija u kojoj je argentinski as čuvao svoja bogatstva stečena tokom svoje profesionalne karijere.

U njoj se nalazi otprilike 200 predmeta, među kojima su nogometne lopte, majice s potpisima, pismo Fidela Castra i Platinasta lopta koju je dobio od FIFA-e kao najbolji igrač 20. vijeka prema glasovima navijača.

Međutim, od svih predmeta ističe se čuveni dijamantski prsten čija vrijednost je 300.000 američkih dolara. Bio je omiljeni Maradonin dragulj, a ima vrlo neobičnu priču.

U julu 2018. godine, Maradona je otputovao u Bjelorusiju kako bi preuzeo funkciju predsjednika Dinamo Bresta. Kad je stigao u grad izazvao je pravu "ludnicu".

Dočekali su ga na krcatom stadionu, gdje je stigao u ekskluzivnom vojno-terenskom vozilu Overcomer Hunta, sa rezervoarom za gorivo od 100 litara i navigacijskim sistemom sličnim onome koji posjeduju brodovi.

Potom je Maradona održao razgovor s timom i dobio je drugi poklon - pomenuti prsten, koji je zavolio čim ga je stavio na prst desne ruke i čija vrijednost se procjenjuje na 300.000 američkih dolara .

Trenutno je kutija s Maradoninim blagom pod nadzorom u skladišnom prostoru Unibox, u ulici Joséa Ingenierosa 1600, u predgrađu Beccar u Buenos Airesu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније