Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ klix.ba ]

01. 01. 2021. 21:43 >> 21:44

UČINKOVITA TEHNIKA

Smanjite stres tehnikom dubokog disanja

Kada smo pod stresom, često nas hvata panika koja sa sobom nosi niz fizičkih simptoma poput lupanja srca, nedostatka zraka, vrtoglavica, mučnine i mnogi drugi simpotmi. Međutim, paniku ćete najbrže smiriti disanjem.

Fizički simptomi često su rezultat činjenice da zbog straha jednostavno zaboravimo izdahnuti vazduh koji se potom nakuplja u gornjem dijelu disajnog sistema i ometa normalno disanje.

Jednostavnim tehnikama možete se smirit, a najprije pomoću regulisanja disanja.

1. Duboko udišite vazduh i brojite laganim tempom.

2. Kada izbrojite do pet, zadržite zrak i u sebi brojite do četiri.

3. Zatim polako kroz nos ispuštajte zrak i u sebi brojite do pet.

Ukoliko patite od čestih napada panike, ova tehnika će vam koristiti za smirenje. Takođe, ova tehnika pomoći će vam da se opustite i nakon napornog dana punog napetosti i stresa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније