Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

13. 01. 2021. 11:51   >>  11:51 1

JOŠ DVA POKUŠAJA

Zaključao 200 miliona eura, pa zaboravio šifru

Zanimljiva, ali, moramo reći i tragikomična priča, dolazi nam iz San Franciska. Naime, jedan programer bi zbog lošeg pamćenja mogao da ostane bez nevjerovatnih 200 miliona eura.

Stefan Tomas ima "ušteđevinu" koja iznosi više od 200 miliona eura, i to u kriptovaluti, odnosno bitkoinima.

Jedini problem je što ih čuva na hrad disku pod nazivom IronKey, a ne može da se sjeti šifre.

Ovaj uređaj dozvoljava korisniku da deset puta pokuša da unese tačnu lozinku kako bi pristupio podacima, prije nego što budu zauvijek izgubljeni.

Tomas je napravio osam bezuspješnih pokušaja, za sada.

"Samo ležim u krevetu i razmišljam o tome. Mislim da imam dobru strategiju da se sjetim, sjednem za računar, a onda ponovo pogriješim i budem očajan", opisao je ovo iskustvo Tomas u intervjuu za Njujork tajms.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније