Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

15. 01. 2021. 06:36   >>  06:41

ZA 92.000 €

Prodat ključ tamnice u kojoj je umro Napoleon

Ključ tamnice u kojoj je Napoleon Prvi Bonaparta umro dok je bio u zatočeništvu na britanskom ostrvu Svete Jelene prodat je na aukciji u Londonu za 81.900 funti (92.000 eura), saopštila je aukcijska kuća Sotbi (Sotheby's).

Ključ, komad metala od 13 centimentara, prodat je za mnogo više novca od prvobitne procjene od oko 5.000 funti (5.500 evra).

Aukcijska kuća Sotbi saopštila je prije prodaje da je ključ pronađen u kutiji u jednoj kući u Škotskoj.

Vlasnici su govorili da znaju da posjeduju taj ključ ali nisu znali gdje se tačno nalazi.

Vojnik Čarls Ričard Foks (Charles Richard Ford) koji je bio na Svetoj Jeleni poslije smrti francuskog imperatora 1821. godine, odnio je ključ u Škotsku da ga pokloni svojoj majci, velikoj obožavateljki Napoleona koja je imperatoru slala slatkiše i knjige tokom njegovog zatočeništva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније