Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

24. 03. 2021. 09:00 >> 09:00

PODNIJELI TUŽBU

Optužuju Fejsbuk da nije sigurno okruženje

Nevladina organizacija Reporteri bez granica sa sjedištem u Parizu pokrenula je tužbu protiv Fejsbuka u Francuskoj, optužujući ovu poznatu platformu da ne pruža sigurno okruženje za korisnike kršeći sopstvene uslove.


Kako su naveli, obmanjivanje potrošača prema francuskom zakonu je ilegalno i kompanije se suočavaju s novčanim kaznama u iznosu do 10 posto godišnje prodaje ako se utvrdi da krše pravila.

U tužbi podnesenoj u ponedjeljak tužiteljima u Parizu tvrdi se da je Fejsbuk dopuštao širenje dezinformacija i prijetnji uprkos obećanjima korisnicima da će na profesionalan način stvoriti sigurno i slobodno okruženje.

Kao dokaz ovih tvrdnji, Reporteri navode izjave bivših uposlenika Fejsbuka, koje detaljno opisuju govor mržnje i prijetnje upućene francuskim novinarima, rad organizacija za provjeru činjenica i primjere dezinformacija objavljenih na platformi.

"Očekujemo da Fejsbuk efikasno poštuje obaveze koje je preuzeo prema svojim potrošačima, umjesto da se pretvara da će ih provoditi, a da to nije slučaj", poručili su Reporteri.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније