Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

28. 03. 2021. 07:11 >> 07:11

U ENGLESKOJ

Otkazana najveća svjetska izložba pasa

Organizatori najveće svjetske izložbe pasa Krafts (Crufts) u Engleskoj izjavili su da taj događaj, sa tradicijom dugom 130 godina, neće biti održan u julu, zbog pandemije korona virusa.

Kenel klub (Kennel Club) koji svake godine organizuje to prestižno takmičenje, odlučio je da otkaže događaj koji je trebalo da bude održan od 15. do 18. jula, zbog "stalne nizvjesnosti vezane za pandemiju kovida-19", i brige za bezbjednost hiljada učesnika.

Ova mjera iz predostrožnosti objavljena je u vrijeme kada je britanska vlada dala 21. jun kao okvirni datum za potpuno ukidanje svih restrikcija uvedenih radi suzbijanja širenja virusa.

Britanija, koja je najteže pogođena zemlja pandemijom u Evropi sa više od 126.500 umrlih, sada prolazi kroz treće zaključavanje, iz koga se nada da će brzo izaći zbog kampanje vakcinacije, među najuspješnijim na svijetu.

Organizatori izložbe nijesu, međutim, tog mišljenja i sa "dubokim žaljenjem" su donijeli odluku da otkažu Krafts, ocijenivši da je "vrlo malo vjerovatno" da će strane sudije i učesnici moći da prisustvuju, u svijetlu nedavnih izjava i pojave trećeg talasa zaraze korona virusa u Evropi.

"Vrlo smo razočarani što smo morali da otkažemo Krafts prvi put od 1954. godine, i to kada je trebalo bude 130. godišnjica", izjavio je u saopštenju predsjednik organizacije Tom Mater i dodao da nije donio tu odluku olako.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније