Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Klix.ba ]

04. 05. 2021. 23:12 >> 23:13

ATRAKCIJA U LONDONU

Bazen između dvije zgrade na visini od 35 metara

U Londonu je napravljen bazen "Sky Pool" na visini od 35 metara, između dvije zgrade i potpuno je providan. Zvanično otvaranje ove svojevrsne atrakcije zakazano je za 19. maj.

"Sky Pool je bazen koji se nalazi na visini od 35 metara između dvije zgrade i potpuno je providan. Njegova dužina iznosi 25 metara, a dostupan je samo stanovnicima apartmana dvije desetospratnice u naselju Nine Elms u Londonu.

Ovo je ujedno i najveći viseći bazen na svijetu, te nudi lijep pogled na London. Proizveden je u Coloradu, pa je transportovan u Englesku. Dubina bazena iznosi tri metra, a samo voda je teška 375 tona.

Struktura je djelo kompanije "Arup Associates", inženjera Ekersleja O'Kalahana i dizajnera akvarija "Reynoldsa". Debljina stranica iznosi 200, a dna 300 mm. Bazen je težak 50 tona bez vode.

Dok bi za jedne plivanje u providnom bazenu na visini od 35 metara predstavljalo noćnu modu, drugi smatraju da je ovakvo iskustvo statusni simbol.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније