Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ klix.ba ]

07. 08. 2021. 23:05 >> 23:06

PRIRODAN NAČIN

Kako da se riješite komaraca

S ljetom dolazi i pojava komaraca. Postoji bezbroj hemijski preparata namjenjenih za komarce, ali ako se želite riješiti komaraca na prirodan način evo nekoliko predloga.

Suvi talog kafe

Otjerajte komarce uz pomoć taloga od kafe, kojeg ćete predhodno iscijediti. Stavite talog na alu foliju u suvom prostoru kako bi se osušio. Potom suvi talog odnesite vani, gdje ćete ga paliti dok se ne počne dimiti. Komarci bježe od mirisa taloga.

Otjerajte komarce pomoću bijelog luka

Ovaj jednostavni trik pomoći će vam da se riješite dosadnih komaraca. Potrebna su vam pet glavica bijelog luka koje ćete usitniti i staviti u litar vode koju treba prokuvati. Potom pamučne krpe potopite u vodu s bijelim lukom, a krpe ostavite  u prostor gdje boravite.

Takođe, vodu u kojoj se kuvao bijeli luk možete iskoristiti, tako što ćete je nasuti u bočicu sa pumpicom i špricajte po prostoriji u kojoj se želite riješiti komaraca.

Lavanda

Ukoliko imate mogućnost posadite lavandu neposredno do prozora. Predivno izgleda i pomoći će vam otjerati komarce. Miris ove biljke ne sviđa se komarcima i na ovaj način pokazat ćete im kako je vaš dom mjesto nulte tolerancije na komarce.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније