Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

23. 02. 2013. 12:53   >>  12:48

RAST OD 5%

Amerikanci na ljubimce potrošili 53 milijarde $

Uprkos ekonomskoj krizi, čije se posljedice i dalje osjećaju,tamošnji građani nijesu štedjeli na svojim kućnim ljubimcima. Tokom 2012. potrošili su 53 milijarde dolara na hranu, veterinarsku njegu i ostale potrebe za svoje ljubimce.

 

 

 

To je rast od pet odsto u odnosu na potrošnju iz 2011., kad su građani SAD-a prvi put na kućne ljubimce potrošili više od 50 milijardi dolara, pokazuju podaci američke asocijacije proizvođača za kućne ljubimce.

Predsjednik te Asocijacije Bob Vetere, predviđa da će ovogodišnji rast iznositi četiri odsto.

Najviše novca, oko 34,3 milijarde, potrošeno je na hranu i veterinarsku njegu. Potrošnja za usluge alternativne veterine, kao što je, na primjer, akupunktura za ljubimce, dostigla je 12,5 milijardi dolara.

Vetere kaže da je potrošnja na usluge poput šišanja i sređivanja, pansiona i hotela za ljubimce ili njihovog “bebisitovanja” porasla oko deset odsto i dostigla gotovo 4,4 milijarde dolara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније