Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.Č.J. [ N1 ]

20. 09. 2021. 23:19 >> 23:19

NA VISINI OD 70 METARA

Prešao preko konopca iznad Sene

Francuz Nejtan Polin prešao je preko konopca na visini od 70 metara iznad Sene u Parizu, propraćen burnim navijanjem posmatrača na Ajfelovom tornju i na obalama rijeke.

Privezan sigurnosnim užetom, 27-godišnji Polin je polako hodao po konopcu razapetom preko rijeke između Ajfelovog tornja i pozorišta Šelo, piše „Danas“.

Nekoliko puta je zastao da bi se odmorio i napravio pauze sjedeći ili ležeći na konopcu.

“Nije bilo lako hodati 600 metara i koncentrisati se uz pritisak i sve što se događalo okolo. Ali svakako je bilo prelijepo”, rekao je Polin, prenosi Gardijan.

On kaže da je bilo teško dobiti sve neophodne dozvole za ovaj poduhvat, a da je veliki pritisak predstavljao i “stres povezan sa publikom i činjenicom da je bilo mnogo ljudi”.

Polin, vlasnik nekoliko svjetskih rekorda, je izveo ovaj prelazak iznad rijeke u cilju obilježavanja Dana nasljeđa koji se svake godine slavi u Francuskoj, kada se ljudi pozivaju da posjete zgrade i spomenike koji su inače zatvoreni za javnost.

On kaže da mu je motiv bio da “učini nešto lijepo i da to podijeli sa ljudima, a da ujedno i ukaže na novu perspektivu nasljeđa”.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније