Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.B. [ Beta ]

09. 11. 2021. 15:01 >> 15:02

DOBILI TUĐU BEBU

Par u Kaliforniji podnio tužbu zbog zamjene embriona

Par iz Los Anđelesa podnio je tužbu protiv klinike specijalizovane za vantjelesnu oplodnju nakon što je ustanovio da su zamijenjeni embrioni i da su dobili dijete druge porodice.

Kada su Dafna i Aleksander Kardinale prvi put vidjeli svoju novorođenu bebu u septembru 2019, odmah su primijetili da djevojčica ima tamniju kožu i kosu od ostatka porodice, naveli su njihovi advokati.

"Genetski testovi su otkrili da beba koju su Aleksandar i Dafna dobili i odgajali nekoliko mjeseci nije genetski povezana sa njima. Njihova beba je bila biološko dijete drugih ljudi", dodali su advokati.

Prema tužbi podnijetoj sudu u Los Anđelesu, embrioni dva nepovezana para su razmijenjeni, vjerovatno iz nemara, i usađeni u ženu koja nije bila donor jajne ćelije.

Nakon otkrivanja greške, dva para su se upoznala i odlučila da uzmu svoje biološke bebe, a tu razmjenu je odobrio sud.

Međutim, ta greška je ostavila tragove i patnju, tvrdi bračni par Kardinale koji traže odštetu.

"Rođenje naše ćerke trebalo je da bude jedno od najsrećnijih trenutaka u mom životu. Ali odmah sam bio potresen i uznemiren što je nisam prepoznao", rekao je Aleksandar Kardinale.

"Kada je istina izašla na vidjelo, zamjena djece je bila još više uznemirujuća. Zaista je bila noćna mora izgubiti dijete kojeg poznajete i dobiti svoje dijete koje još ne poznajete", dodao je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније