Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.Č.J. [ Beta ]

02. 12. 2021. 09:16 >> 09:17
1

BELGIJA

Otvoren najveći distributerski centar čokolade na svijetu

U Lokerenu u istočnoj Flandriji otvoren je najveći distributerski centar čokolade na svijetu, prenio je portal "Fokus na Belgiju".

Belgijsko-švajcarski proizvođač čokolade Bari Kalebaut je otvorio centar nazvan Kutija čokolade visine od 41 metra koji pokriva površinu veličine više od deset fudbalskih terena.

Svake godine će 75 miliona kilograma upakovanih čokoladnih proizvoda stizati na 125.000 paleta iz dvije fabrike Kalebaut, koje proizvode oko 500.000 tona čokolade. Postoji konstantna temperatura od 18 stepeni Celzijusa.

Tim projektom, koji je koštao oko 100 miliona eura, proizvođač garantuje bolje snabdijevanje stranim kupcima, dodao je belgijski portal.

Belgijska čokolada ima reputaciju veoma kvalitetne čokolade, a praline, kao čokoladna bombona za jedan zalogaj je 1912. osmislio upravo Belgijanac, Žan Neuhaus (1877-1953).

U Belgiji takođe postoji i muzej posvećen toj čuvenoj poslastici, podsjetio je portal.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније