Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

25. 02. 2013. 13:03 >> 13:00
2

RUSKI AUTO

Kako će izgledati Putinova limuzina?

Jedan od najnovijih Putinovih gestova je želja da se vozi u ruskom automobilu, baš kao njegovi prethodnici iz doba SSSR, koji su koristili ZiS i ZiL.

 

 

 

Trenutno se državni vrh Rusije vozi u blindiranim automobilima marke Mercedes-Benz i BMW, ali uskoro bi se to moglo promijeniti. Prošle godine je ZiL Putinu predstavio prototip nove limuzine 4112P, ali nedavno je aktuelni šef ZiL-a demantovao informaciju, da će nastaviti razvoj predsjedničke limuzine.

Informacije bliske Kremlju, govore o tome, da je Putin vidio automobil i da je bio razočaran. Navodno je automobil bio veoma sličan modelu serije ZiL 4104, koji je koristio Mihail Gorbačov. ZiL je čak i proizveo nekoliko primjeraka ovog zanimljivog automobila, čija masa iznosi oko 3,7 tona. Pokretao ga V8 motor zapremine 7,7 litara, koji razvija maksimalnu snagu od 400 KS. Motor je razvio američki specijalista Alison.

 

 

 

 

Vladimir Putin želi potpuno novi automobil, naravno da bude iz Rusije, i zato su se pojavili novi zainteresovani za njegov razvoj. GAZ priprema luksuzni model sa tehnikom Audija A8, koji bi mogao biti predstavljen uskoro.

U igru se uključila i firma "Marusia", koja je poznata po "Formula 1" projektu i atraktivnim sportskim modelima B1. "Marusia" je raspisala konkurs, na koji se prijavilo nekoliko dizajnera. Pobednički rad će biti otkriven 1. marta. (automagazin)

 


Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније