Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

28. 02. 2013. 09:33   >>  09:27

VELIKO SRCE

VIDEO: Šestogodišnjak pomogao prijatelju

Dječak iz Los Anđelesa napisao knjigu "Chocolate Bar" kako bi prikupio novac za istraživanje bolesti od koje pati njegov najbolji prijatelj.

 

 

Dilan Siegel na ovaj način pomogao je sedmogodišnjem drugu Jonahu Pournazarianu. On boluje odteškog oboljenja jetre koja se zove bolest pohranjivanja glikogena tipa 1B, za koju nema lijeka.Od nje boluje jedna od milion osoba.

Prodajom knjige i čokoladnih pločica koje je donirao prodajni lanac "Whole Foods" sakupljen je iznos veći od 30.000 dolara, ispričala je Dilanova majka Debra za "Huffington Post" i dodala da je sve  privuklo više pažnje nego što su očekivali:

"Koliko to sve šestogodišnjak može procesuirati - prilično mu je uzbudljivo vidjeti sebe na TV-u. Ali ne pridajemo tome pažnju kod kuće". 

Roditelji su najprije sinu savjetovali da pokuša neku od konvencionalnijih metoda prikupljanja novca (popularna američka prodaja kolačića, na primjer), ali ih je on odbio i u roku sat vremena osmislio tekst i ilustracije za svoju knjigu. Njegovi su roditelji shvatili da je bio u pravu i da bi knjiga uistinu mogla postati uspjeh, kao što se i dogodilo, pa su odlučili da mu pomognu i sve organizovali. 


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније