Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

04. 03. 2013. 21:42   >>  21:35

POSLIJE 76 GODINA

VIDEO: Riješena misterija eksplozije Hindenburga

Eksplozija cepelina Hindenburg još uvijek je na glasu kao jedna od većih katastrofa 20. vijeka tokom koje je 1937. život izgubilo 35 osoba, a 76 godina kasnije, misterija eksplozije napokon je riješena.

Njemački cepelin dugačak 245 metara eksplodirao je pri slijetanju u Nju Džersi, a u njemu se nalazilo 100 putnika i članova posade.

Stručnjaci tvrde da je riječ o eksploziji koja je izazvana statičkim elektricitetom, preciznije, cepelin je uletio u oluju, a statički elektricitet je izazvao eksploziju nakon što je vodonik ušao u otvor za ventilaciju. Požar je započet u repu letilice i tako zapalio vodonik koji je iscurio, piše Daily Mail.

Džem Stensfild, britanski aeronautički inženjer i njegov tim izgradili su model dug 24 metra, koji su potom zapalili kako bi saznali pravi uzrok nesreće. Neke od dosadašnjih teorija bile su da je eksploziju izazvao podmetnut eksploziv i da je prilikom izrade cepelina korišćena lako zapaljiva boja.

(Index.hr)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније