Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

16. 04. 2014. 15:31   >>  15:31

PORODICA ZA PRIMJER

Sretni i u 15 i po kvadrata

Udobno im je i ušuškano – kuća ima dva kreveta na sprat, čajnu kuhinjicu, i trpezarijski sto za ručanje. Dom je tamo gdje je i srce što na najbolji način pokazuje američka porodica Berzins.

 

1

Dom ne čine prostrane sobe i skup namještaj. Dom je tamo gdje živite sa onima koje najviše volite, a ova američka porodica to najbolje dokazuje.

mala-kuca-tiny-house-family-foto-facebook-1395740718-468209

Hari and Karl Berzins izgubili su u udaru ekonomske krize 2008. kuću i restoran koji su zajedno vodili. Recesija im je preko noći uzela ono u čemu su osjećali sigurnost i natjerala ih da sa dvoje male djece počnu život od nule.

mala-kuca-tiny-house-family-foto-facebook-1395740421-468203

Sa dvoje male djece, Berzinsovi su morali da krenu od nule. Kad su riješili da svoj svijet izgrade ispočetka, odlučili su da to ovaj put urade na malo. Bukvalno. Ono malo ušteđevine koju su uspjeli da sačuvaju iskoristili su 2011. da kupe parčence zemlje u Virdžiniji. Njihov novi dom, poput kućice iz bajke, iznikao je baš tu.

mala-kuca-tiny-house-family-foto-facebook-1395740421-468199

Čajna kuhinjica i više je nego dovoljna da se spremaju obroci s ljubavlju.

mala-kuca-tiny-house-family-foto-facebook-1395740421-468205

“Porodica u maloj kući”, tako Berzinsovi danas sebe zovu. Oni žive u 15 i po kvadrata, sretniji su nego ikad, a svoju filozofiju pokušavaju da prenesu i drugima.

Sve pomalo izgleda kao iz kuće za lutke. Onima koji žive “običnim” životom, ideja o sretnoj zajednici na ovako malom prostoru vjerovatno zvuči nemoguće, ali ova porodica je iz dana u dan sve veći dokaz suprotnoj teoriji.

mala-kuca-tiny-house-family-foto-facebook-1395741251-468221

Sve ukupno koštalo ih je 12.000 dolara, a većinu radova na izgradnji obavio je Karl lično.
Dom je tamo gde su voljeni, zar ne? Živeći u ovom toplom porodičnom gnijezdu, naučili su da uživaju u jednostavnim stvarima i jeftinijem životu. Uzgajaju sopstvene usjeve i imaju nekoliko domaćih životinja, a svaki dinar štede da svojoj porodici ubuduće obezbjede još bolje uslove.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније