Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

17. 04. 2014. 09:21 >> 09:20

UMJETNOST OKRETANJA

Ko ima najvještije prste na svijetu?

Od gustih brazilskih šuma, preko relaksirajućeg ambijenta francuskog sela, do užurbanih ulica Tajvana, doosimo tri video ekstremno talentovanih mladića koji rukama vrte različite predmete.

Prvi video umjetnik performansa Lindzi Poi nedavno je okačio na internet. On demonstrira nešto što se zove 'amelymeloptical illusion' (Gugl, a ni mi, ne može definisati šta to tačno znači, ali svakako je nevjerovatno).



U narednom videu prikauzan je žongler Gustavo Olita koji vrti prugaste oštrice, koje stvaraju hipnotišuću iluziju koja iskrivi vrijeme i prostor. Oštrice se zovu "buugengs".



Posljednji umjetnici u okretanju stvari su dvojica Tajvanaca, koji su naviku okretanja olovke prstima podigli na totalno drugi nivo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније