Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

22. 04. 2014. 21:44   >>  21:44

KONTRAVERZNI PROIZVOD

SAD: Odobren alkohol u prahu

Ljudi već hiljadama godina konzumiraju različite vrste alkohola, ali svima je bilo zajedničko jedno – da su u tečnom obliku. Pronalazač Mark Filips osmislio je proizvod koji bi mogao biti revolucionaran kada je konzumiranje alkohola u pitanju – alkohol u prahu. Taj proizvod nazvan je Palcohol i na neki način, odobren je od strane vladinog biroa za alkohol i duvan - "Alcohol and Tobacco Tax and Trade Bureau" (TTB).

Kako bi Palcohol postao alkoholno piće kakvog poznajemo, jedno pakovanje dodate u 1.5 dcl vode. Trenutno je dostupan u ukusima ruma, vodke, kozmopolitana, mohita i margarite. Umjesto vode, prema vlastitom ukusu, možete dodati mineralnu vodu, đus ili neko drugo piće.

Ova vijest je pokrenula brojne rasprave, jer se Palcohol može unijeti na mjesta na kojima alkohol nije dopušten, poput sportskih događaja, koncerata, bioskopa, aviona i slično.

Jedno od pitanja koje se postavlja je i može li se ovaj prah ušmrkavati. Odgovor je da može, ali je to užasna ideja.

„Vidjeli smo komentare o ideji nekih pametnjakovića da se prah ušmrkava. Ne radite to – to nije odgovoran način konzumacije ovog proizvoda. Kako bi to spriječili, u prah smo dodali neke sastojke i povećali mu volumen tako da ćete morati ušmrkati više od pola šoljice kako biste postigli isti efekt kao da ste popili jedno piće. Ako vam padne na pamet da ušmrkavate, biće vrlo bolno i neće se isplatiti”, piše na internet stranici Palcohola.



Uprkos odobrenju TTB-a, Palcohol mora da prođe kroz još mnogo prepreka. Svaka od američkih saveznih država mora odobriti njegovu prodaju, a proizvod moraju podržati i trgovci. Sasvim je izvjesno da će oni koji se protive Palcoholu vršiti pritisak na trgovce, pa je još rano predviđati kako će se čitava stvar odigrati.

Proizvođač Palcohola, čija cijena još nije poznata, nada se kako će se proizvod na policama prodavnica naći na jesen.

(znanost.geek.hr)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније