Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Večernji.hr ]

23. 05. 2014. 11:28   >>  11:32

ZBOG "ŠMINKANJA"

Zašto hamburger nije kao s reklame...

Hamburgere i slična jela pažljivo slažu pincetama, meso se ne kuva do kraja kako se ne bi stisnulo prije fotografisanja...

 

Koliko ste puta vidjeli reklamu slasnog hamburgera, a onda se razočarali kada ono što ste naručili nije ni nalik onome s reklame? Zato su zaslužni stilisti za hranu koji se služe mnogim trikovima da bi hamburger ili neko drugo jelo fast fooda izgledalo tako primamljivo.

Hamburgere i slična jela pažljivo slažu pincetama, meso se ne kuva do kraja kako se ne bi stisnulo prije fotografisanja, igre s uljima...

Pri slaganju jela služe se ljepilom, čačkalicama, papirom, glicerinom...To su tek neki od "tajni" stilista za hranu koji imaju zadatak prikazati jelo u savršenom izdanju za snimanje reklame.

"Zar mislite da su svjetski poznate manekenke tako lijepe i savršene svako jutro odmah nakon buđenja? Oni imaju cijele timove ljudi koji se brinu za njihov izgled i top može trajati satima. Ista stvar je i s hranom", poručuje stilista za hranu Dženi Kelezis.

Snimanje neke reklame u kojoj glavnu ulogu ima hrana, takođe može trajati satima. Za takva snimanja svi sastojci nekog jela su u prvom planu, dok su u jelima koja stižu na sto kupaca često skrivena, barem na prvi pogled.

Zbog toga je nedavno i McDonald's bio na udaru kupaca. Podsjetimo, u kampanji koju su sproveli da bi srušili mitove koji se stvaraju oko njihovih jela, u rubrici "Vaša pitanja" najčešće pitanje koje se postavljalo bilo je "Zašto hamburgeri ne izgledaju kao na reklami".

Tada su iz McDonaldsa snimili cijeli video na tu temu da upoznaju svoje kupce s tim što se krije iza razlike u serviranom i hamburgeru s plakata. Evo što su kupcima poručili: "Hamburger se ukrašava istim sastojcima koje inače ima, ali ih stilisti za hranu moraju složiti na način da se na fotografiji vidi sve što je unutra. S obzirom na to da se u "reklamnom hamburgeru" sastojci nalaze samo na jednoj strani, on nam izgleda veći od onog kojeg dobijemo u restoranu."

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније