Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

13. 03. 2013. 10:42 >> 10:34

NEOBIČNA LJUBAV

VIDEO: Maks i njegov Audi

Maks Plantinger nije tipičan kolekcionar automobila. Ne interesuju ga skupi četvorotočkaši, već samo tri, njemu posebno draga Audija.


U njegovoj garaži se nalaze samo tri modela i mnogo rezervnih djelova. Plantingerova kolekcija uključuje dva modela "Audi 100 Coupe S" i jedan "Audi 80 Variant karavan".

Oni su i te kako poznati na starom kontinetu, dok u Sjedinjenim Državama ne samo što ne mogu da se nađu, već gotovo niko nije ni čuo za njih. Mada "Audi 100 Coupe S" ima više stila,"Variant" je izuzetno rijedak model.

"Coupe S" se proizvodio od 1970. do 1976. godine, a tokom proizvodnog ciklusa na tržište je plasirano blizu 31.000 automobila.

S druge strane, proizvodnja "Varianta" je trajala 7 godina (završena je 1972.), a proizvedeno je preko 27.000 primjeraka, od kojih je danas sačuvano samo 10.

Plantingeru treba odati priznanje za strast koju posjeduje prema ovim automobilima, kao i za pedantnost koja je primijetna po njihovom besprijekornom izgledu.

Riječ je o pravom pokloniku njemačkog brenda, koji je ova dva modela sačuvao od zuba vremena, u garaži na kojoj bi mu svaki ljubitelj automobila pozavidio.(autoportal)

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније