Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

14. 03. 2013. 08:59 >> 08:51

KRALJEVA SAHRANA

Novi "Rat ruža"?

Novi “Rat ruža” prijeti da izbije oko posmrtnih ostataka engleskog kralja Ričarda III, koji su nedavno otkriveni ispod jednog parkirališta u Lesteru, u centralnoj Engleskoj.

U trenutku kada je katedrala u Lesteru objavila detalje sahrane tijela engleskog kralja iz XV vijeka, oglasila se suparnička crkva, katedrala u Jorku, navodeći da je dobila nekoliko mejlova prijetećeg sadržaja.

Zvaničnici Jorka traže da skelet Ričarda III bude pokopan u tom sjevernoengleskom gradu, istučući tijesne veze sa “grbavim kraljem” koji je pripadao dinastiji Jork.

Katedrala u Lesteru, na čijem je području pronađeno tijelo Ričarda III, koji je 1485. poginuo nedaleko od tog mjesta, u bici kod Bosforta, objavila je glavna uputstva za kraljevu sahranu i podizanje “jednostavnog i dostojanstvenog” nadgrobnog spomenika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније