1. M*A*S*H

Komedija o mobilnom hirurškom timu koji na terenu radi tokom Korejskog rata, emitovala se od 1972. do 1983. godine, u 256 epizoda. Kada je 2012. godine, tokom jedne posjete restoranu u Mineapolisu upitan od strane gostiju koja mu je omiljena serija, Obama je rekao: „Znate šta mi prvo pada na pamet? Stariji sam od vas pa se vi možda ne pamtite, ali to je serija ’M*A*S*H’“.

 

2. The Wire

Obama je svojevremeno HBO seriju Dejvida Sajmona nazvao „jednom od najvećih serija svih vremena“.

 

3. Breaking Bad

Predsjednik SAD priznao je da ima „malo mračniji“ ukus od članova svoje porodice, kada su serije u pitanju. Jedan od njegovih mračnih favorita je i serija „Breaking Bad“ o Volteru Vajtu i njegovim vannastavnim aktivnostima.

 

4. Boardwalk Empire

Prohibicija, Stivi Bušemi i odlična muzika iz dvadesetih i tridesetih godina prošlog vijeka. Ovim riječima je Obama opisao jednu od svojih omiljenih serija.

 

5. House of Cards

Gostujući kod popularne telvizijske komičarke Elen Dedženeris, Obama je priznao da voli da gleda seriju o političkim manipulacijama u Bijeloj kući. „Moram da vam priznam, život u Vašingtonu je malo dosadniji nego što ga oni prikazuju na ekranu. Većinu svojih dana provodim na sastancima sa ljudima u sivim odijelima, i pričamo o problemima koji nisu toliko zanimljivi za jednu televizijsku seriju“, kazao je on.

 

6. Sports Center

Predsjednik je krajem prošle godine otkrio da sa svojom suprugom gleda ovaj sportski program, i to najčešće dok vježbaju. U razgovoru sa Bobom Ajgerom, jednim od čelnika Diznijeve imperije u okviru koje radi i sportski kanal ESPN, Obama je kazao: „Bar znam šta želim da radim kada se penzionišem... Da budem ESPN-ov domaćin SportCenter top 10 liste.“

 

7. Modern Family

Kada je vrijeme da se porodica Obama malo opusti poslije napornog dana, na meniju su uglavnom komedije. „Za djevojke, ali i za mene, omiljena je serija 'Modern Family'“, izjavio je predsjednik SAD hvaleći višestruko nagrađivanu seriju o nimalo običnoj i veoma zabavnoj savremenoj porodici.

 

8. Parks And Recreation

„Parks and Recreation" nas odlično zabavlja“, izjavio je Obama komentarišući malu ulogu njegove supruge Mišel u ovoj seriji.

 

9. Game Of Thrones

Ah te male prednosti u kojima uživa predsjednik SAD. Čisto da znate, Obama je četvrtu sezonu ove serije pogledao prije svih nas „običnih smrtnika“, jer su mu producenti serije, znajući koliko je voli, poslali nove epizode prije premijernog emitovanja na televiziji.

 

10. Downton Abbey

I Barak i Mišel Obama su veliki obožavaoci ove britanske sage, toliko veliki da su 2013. ugostili cijelu ekipu serije i organizovali im obilazak Bijele kuće.