Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

28. 07. 2014. 09:45 >> 09:46

KRIZA IDENTITETA

Dejvid Duhovni: Šta bi bilo da sam Rus?

Američki glumac Dejvid Duhovni pokrenuo je polemiku u Rusiji nakon što se pojavio u patriotski obojenoj reklami u trenutku kada ukrajinska kriza i dalje jasno ocrtava napetosti između Rusa i Zapada.

"Ima jedna druga zemlja iz koje potiče moje prezime i ponekad se pitam: Da li bi sve bilo drugačije da sam Rus?", pita se Duhovni u reklami objavljenoj na Jutjubu koja hvali kvalitet ruskog piva.

Glumac, zvijezda uspješnih televizijskih serija "Dosje X" i "Kalifornikacija", nabraja zatim razne životne sudbine koje su mogle da ga zadese da je Rus: astronaut, direktor baleta, pjevač sa zaliscima iz vremena SSSR-a, hokejaš i slično.

"Shvatio sam da, kao Rus, imam puno toga na šta mogu da budem ponosan", zaključuje s čašom piva u ruci.

Reklamu je pohvalio ruski potpredsjednik vlade Dmitrij Rogozin: "Ako zanemarite da je riječ o reklami, vidi se da je sve napravljeno s ljubavlju", napisao je na Tviteru.

Ali televizijska mreža sklona Kremlju, Rosija 24, zamjerila je glumcu što je na Tviteru napisao da nije Rus, nego Ukrajinac, malo prije objavljivanja videa, iako je prethodno tvrdio da mu otac ima poljske i ruske korijene.

"To mu nije smetalo da nastupi u reklami s velikim budžetom koja govori o ponosu naše domovine Rusije", primijetio je zajedljivo jedan voditelj na toj televiziji. 


"Da li je Duhovni poludio? Možda će sad i on dobiti (ruski) pasoš, nakon Žerara Depardjea", francuskog glumca koji je početkom 2013. postao ruski građanin, prokomentarisao je jedan korisnik Tvitera.

I američki mediji, poput internet stranice Globalpost.com, zamjerili su glumcu "nedostatak osjećaja za izbor trenutka" objavljivanja te "nacionalističke reklame" budući da je 17. jula malezijski putnički avion s 298 putnika i članova posade oboren raketom na istoku Ukrajine, pri čemu su sve osobe u avionu poginule.

(index.hr)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније