Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

21. 08. 2014. 20:55 >> 20:54

STRPLJENJE I SREĆA

"Uhvatio put na Mjesec"

Strpljenje i sreća! To je recept za ''hvatanje'' ovakvih magičnih snimaka putničkih aviona na putu ka Mjesecu!

Ko bi rekao da iz svoje bašte čovjek može ovako dobro da vidi "putovanje na Mjesec"?

Nevjerovatne snimke je načinio Francuz Sebastijan Lebrigan iz Krepi-en-Valoa, mjesta pored Pariza, zaista strpljivo sjedeći iza kuće.

Tridesetdevetogodišnji astronom-amater je koristio foto-aparat "Canon EOS 60D" i teleskop da bi, kako kaže, promijenio naše viđenje nekih stvari. 

Ali, presudni su sreća i strpljenje! Jer, kako biste u protivnom uhvatili "boingov drimlajner" na putu oko Sunca ili prilikom slijetanja na Mjesec?

"Astronom-amater sam već 20 godina. Fotografije sam uradio da bih promijenio naše gledište na stvari i uhvatio retke trenutke", objašnjava Lebrigan.

"Naše oko ne može samostalno da ih vidi. I zato uživam u prizorima u kojima dolazi do spajanja aviona i Sunca i Mjeseca", saopštio je Lebrigan.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније