Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

22. 03. 2013. 12:04   >>  12:08

PRIMJER SVIMA

Kako Beč štiti svoje životinje

U glavnom gradu Austrije, u posebnim uslovima, živi više od osamsto zaštićenih životinjskih vrsta, i to najviše zahvaljujući gradskim vlastima.

Različite vrste žaba, daždevnjaka i rijetkih alpskih mrmoljaka žive duž ulice Amundsenštrase u predjelu Šotenvald. Posebno na proljeće, kada vodozemci idu do njihovih mrijestilišta, Amundsenštrase predstavlja veliku i opasnu barijeru koju životinje moraju da premoste. 

Sa ciljem zaštite životinja, Grad Beč je, uz finansijsku pomoć Evropske unije, napravio tunel koji će životinje spasiti od sigurne smrti na ulici. 

Beč već ima nekoliko tunela kojima grad pomaže životinjama da bezbjedno pređu s jedne strane ulice na drugu. U okviru brojnih programa, sprovode se pojedinačne mjere za zaštitu životinja. Od tih tunela profitiraju i druge vrste životinja kao što su ježevi, gmizavci ili sitni sisari. (b92)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније