Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

22. 09. 2014. 22:21 >> 22:20

ISTRAŽIVANJE

Koje žene najviše pate zbog izgleda

Iako bi trebalo da su najzadovoljnije jer su ostvarene, žene u srednjim godinama (35-49) imaju najniže samopouzdanje, rezultat je britanskog istraživanja.

 

Žene starosti od 35 do 49 godina nerviraju se zbog svog izgleda više od tinejdžerki, žena u dvadesetim godinama ili onih starijih, a tek pola je zadovoljno svojim izgledom.

O ovom fenomenu je govorila britanska ministarka za jednakost polova Džo Svinson koji krivi slavne ljude koji plastičnim operacijama postavljaju nemoguće standarde u izgledu, piše Dejli mejl.

Ona kaže da se obične žene osjećaju inferiorno i zbog fotošopiranih fotografija.

Ona je ranije roditeljima savjetovala da ne govore svojoj djeci da su lijepa kako ne bi toliko naglašavali važnost izgleda, a nakon analize države na više od 3.000 Britanaca iznijela je rezultate - svega 57% žena osjeća zadovoljno svojim izgledom.

Naklonost slavnih prema plastičnoj hirurgiji je postavila visoke standarde za žene koje su u kasnim tridesetim, dok je sređivanje fotografija od strane fotografa i dizajnera dovelo do toga da ljudi ne misle više da je normalno imati bore.

"Kada pogledate ženu kao što je Helen Miren, pomisle kako je predivna. Ona ima bore na licu koje dočaravaju njen karakter i činjenicu da je živjela interesantnim životom", rekla je Džo Svinson.

Svinson je takođe istakla Emu Tompson i Meril Strip kao žene koje treba hvaliti zato što su prihvatile starenje kao normalan proces.

"Život donosi predivne promjene s godinama i to treba da prihvatimo prije nego što mislimo da sve treba popraviti posebno kada je izgled u pitanju u pokušaju da izgledamo kao da nam je 20", zaključila je Svinsonova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније