Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

30. 09. 2014. 13:40 >> 13:38

ZA 40 GODINA

Prepolovljen broj divljih životinja u svijetu

Broj divljih životinja u svijetu u posljednjih 40 godina smanjen je za pola, pokazao je Dnevni planet indeks Zoološkog društva iz Londona.

Indeks je, između ostalog, pokazao da je gubitak vrsta koje žive u divljini puno brži nego se to očekivalo, prenosi Anadolija.

Prema indeksu, kada su u pitanju neke vrste sisara, ptica, gmizavaca, vodozemaca i riba zabilježen je nestanak od 52 odsto, dok je kod vrsta koje žive u slatkim vodama zabilježen pad, čak i do 76 odsto.

U Dnevnom planet indeksu takođe, navedeno u jednoj zaštićenoj zoni u Gani broj lavova u posljednjih 40 godina smanjen za 90 odsto. Pored toga, broj tigrova u Nepalu početkom 20. stoljeća bio je 100 hiljada, da bi sada ta brojka bila svega tri hiljade.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније