Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

01. 10. 2014. 15:14   >>  15:13

NOVI PROJEKAT

Narukvica koja pravi selfi pa se vrati na ruku

Nixie je koncept nosive kamere koja može poletjeti s vaše ruke i pretvoriti se u drona koga kontrolišete daljinski. Nakon što uzleti fotografisaće vas i snimiti video i potom vam se vratiti.

 

Projekat je jedan od finalista koji se razvijaju za Intelovo takmičenje (Make it wearable) kome je cilj razvoj novih nosivih tehnologija. Cijeli projekat je još u razvoju pa izgleda malo grubo, ali vođa tima Kristof Kostal na kraju želi da omogući da Nixie poleti na jedan jednostavan gest rukom.

Znaće gdje se nalazite i nakon što obavi svoje, vratiće se na vaš zglob, poput pametnog foto bumeranga.

Naravno, autore čeka daleki put da dođu do uređaja koga je jednostavno koristiti, ali i koji će znati gdje treba da se vrati, ako se nalazi među mnoštvom ljudi. No, kako su ušli među finaliste, dobili su 50.000 dolara i mentorstvo i tehničku pomoć (poput Intelovih Edison čipova), piše 24sata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније