Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

26. 03. 2013. 12:35 >> 12:37

OD 60 DO 100 $

Fotografije zvijezda Holivuda na aukciji

Kolekcija fotografija filmskih zvijezda, koju je 1939. pokrenuo fotograf Irving Klou, pošto je sa filmskim studijima sklopio ugovor, uključuje gotovo tri miliona plakata, negativa i fotografija zvijezda poput Merilin Monro, Džejmsa Dina, Rudolfa Valentina, Džudi Garland, Stiva Mekvina, Čarlija Čaplina, Odri Hepbern...

Oko 1900 fotografija i filmske memorabilije naći će se na aukciji 6. i 7. aprila.

Procjenjuje se da će se fotografije prodavati od 60 do 100 dolara, dok će cipele Beti Pejdž, poznate kao "Kraljica pinap devojaka", možda dostići cijenu od 10.000 dolara. 

"Ovo je najvernovatnije najveća kolekcija holivudskih slika na svijetu", rekla je Džoana Grant iz aukcijske kuće koja procjenjuje da čitava kolekcija vrijedi milione dolara. 

"Na aukciji će se naći crno-bijele fotografije, jer je mahom riječ o Holivudu 20ih, 30ih i 40ih, iako je Merilin Monro iz 50ih", rekla je ona "Rojtersu". 

Aukcijom će, prvi put nakon 75 godina, arhiv u "Arader galeriji" biti otvoren za javnost.

U kolekciji se nalaze fotografije sa setova "Čarobnjaka iz Oza", "King Konga" i "Kuma" kao i 600 fotografija Monroove. 

Fotografije i memorabiliju prodaje Stjuart Šinman, jedan od vlasnika kompanije "Entertejnment kolektibls", koji je kolekciju kupio prošle godine od Ajre Krejmera, Klouvog nećaka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније