Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

28. 03. 2013. 18:26   >>  18:26

KRISTI

Na aukciji dio kosti izumrle ptice dodo

Na aukciji krajem aprila u Londonu će biti ponuđen rijedak djelić kosti izumrle ptice dodo, objavila je aukcijska kuća Kristi.

1934. godine zabilježena je posljednja aukcija ostataka te izumrle ptice,pa se očekuje da će ova londonska privući veliki interes. U Kristiju se nadaju da će za komadić kosti, koji su dobili iz privatne kolekcije, postići cijenu od 15 hiljada funti (nešto manje od 18.000 eura).

Ptica dodo živjela je na Mauricijusu u Indijskom okeanu. Izumrla je u XVII vijeku nakon dolaska portugalskih kolonizatora na ostrvo. Ta dobroćudna ptica, koja nije mogla da leti i nije imala prirodnih neprijatelja, nije se mogla odbraniti od agresije lovaca, njihovih pasa, ali i svinja, kao i drugih velikih životinja koje su stigle sa kolonizatorima.

Naučnici već stoljećima, na osnovu fragmenata kostiju, pokušavaju da rekonstruišu kako je dodo, zapravo, izgledao. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније