Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

01. 04. 2013. 10:23 >> 10:24

NAKON BAZENA I DISKO

Venecuela: Diskoteka za zatvorenike

U zatvoru na ostrvu Margarita, na sjeveroistoku Venecuele, na Veliki četvrtak otvorena diskoteka u kojoj će gostovati striptizete i u koju će zatvorenici moći slobodno da uđu.

Zbog loše situacije u venecuelanskim  zatvorima širom  zemlje, tokom 2012. smrtno je stradalo oko 600 zatvorenika.

Diskoteka "El Yate club", otvorena je na Veliki četvrtak u zatvoru San Antonio, u prisustvu prijatelja i porodica zatvorenika, koji su im uputili pozivnice putem društvenih mreža. 

U pozivnici je detaljno opisana nova diskoteka, koja može da primi do 600 gostiju. Opremljena je spektakularnim svjetlosnim efektima, profesionalnim razglasom, klima uređajima, a povremeno će  gostovati i striptizete. 

U Venecueli već nekoliko godina vlada teška kriza u zatvorskom sistemu, prvenstveno zbog prenatrpanosti zatvora, ali i zbog zastarjele ili neprikladne infrastrukture i nasilja.

U velikom broju slučajeva zatvori su predati na upravljanje zatvorenicima, koji su naoružani do zuba, a katkad imaju i vođu. Uprkos tome što su diskoteke zabranjene u venecuelanskim zatvorima, ministarka za zatvorski sistem, Iris Varela smatra da uvođenje ovakve aktivnosti u zatvore može da doprinese smanjenju nasilja u njima.

U nekim zatvorima postoje i bazeni. Prema podacima nevladinih organizacija, u venecuelanskim zatvorima prošle  godine bilo je 48.262 zatvorenika, iako je maksimalni kapacitet svih zatvora 16.539 osuđenika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније