Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

22. 12. 2014. 21:06 >> 21:02

PREKO DVA VIJEKA TRADICIJE

Počela najveća i najstarija lutrija na svijetu

Najveća i najstarija lutrija na svijetu počela je u danas u Madridu, a ukupni nagradni fond koji će podijeliti najsrećniji Španci iznosi više od 2,2 milijarde eura.

Glavni dobitak, poznat i kao El Gordo (Masni), iznosi četiri miliona eura, a u istoriji je dodijeljen već 160 puta .

Ta lutrija je stara više od 200 godina i tradicionalno se održava tokom Božićnih praznika. Izvlačenje dobitnih brojeva traje tri sata i prenosi se direktno na televiziji, a ukupno se dijele na stotine manjih dobitaka.

Od početka ekonomske krize, ukupan uplaćeni iznos lutrije se smanjio. Španci su na božićnu lutriju ove godine potrošili prosječno oko 50 eura po stanovniku, što je ipak 15 odsto manje nego 2008.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније