Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

04. 04. 2013. 09:28 >> 09:31

KRENULA

Prava potraga za blagom

Kako bi podstakao sugrađane da istraže svijet oko sebe i da se "odlijepe od kompjutera", Amerikanac Forest Fen zakopao blago vrijedno nekoliko miliona dolara i o tome napisao pjesmu. Zlatni novčići, dijamanti i smaragdi „čekaju“ najupornijeg tragača negdje u blizini Santa Fea.

 

Blago je prema riječima pjesme američki multimilioner zakopao prije tri godine i to u blizini Santa Fea, u američkoj saveznoj državi Novi Meksiko.

Fen ima rak bubrega, pa je zbog toga odlučio „da otvori" lov na blago koje ostavlja u nasljeđe.

Kovčeg, u kome su zlatni novčići, dijamanti i smaragdi, zakopao je, jer se nadao da će tako svoje sugrađane ohrabriti da istraže svijet oko sebe i da se „odlijepe od televizora".

 

„Izvedite dijete napolje, odvedite ga na pecanje, udaljite ga od kompjutera", poručio je 82-godišnji Fen roditeljima.

Dobio je gotovo 7.500 poruka, u kojima mu neki zahvaljuju, a drugi ga pitaju za uputstva kako bi pronašli blago. Inače, tokom većeg dijela života, Forest je i sam bio tragač za blagom. U Santa Feu je sedamdesetih godina otvorio galeriju.

„Veliki dio mene nalazi se u tom kovčegu sa blagom. Osjećao sam kako to nešto izlazi iz mene, dok sam ga zatvarao", rekao je Fen.

Na "Fejsbuku" je pokrenuta stranica o traženju Fenovog blaga.(Hafington post)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније