Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

28. 01. 2015. 15:05 >> 15:56
1

NEOBIČNA PRESUDA

Sud psu zabranio da laje

Pas Medo iz mjesta Peroj kraj Pule može da se pohvaliti da je jedini pas u zemlji sa sudskom zabranom lajanja. Komšinica koja je i iznudila sudsku zabranu prema psu Medi, tvrde vlasnici, od početka nije imala razumijevanja: prvo ga je polivala vodom, a zatim gađala kamenjem.

Njegov je lavež, uostalom, najskuplji u zemlji: samo jedan "av" košta čak 20.000 kuna, odnosno oko 2.600 eura. Riječ je o privremenoj mjeri Opštinskog suda u Puli, koja mu je izrečena još krajem oktobra prošle godine.

Sud je tužbu komšinice Veselke Vukotić ocijenio utemeljenom - procijenjeno je da joj je zbog stalnog laveža narušeno zdravlje, te da zbog psa ne može mirno da spava.

"Nesrećni Medo sad noći provodi smješten u kući - nervozan, uznemiren i frustriran. Navikao je da bude u dvorištu, motri svoju teritorij i slobodno se kreće, ali sud je neumoljiv: pas mora biti zatvoren preko noći. Od 20 sati do osam ujutro svakoga dana ovaj se trogodišnjak smješta u kućni pritvor. Nije kućni tip i mrzi biti u četiri zida", kazao je za Jutarnji.hr vlasnik Anton Šimunović.

Problemi sa komšinicom, kaže Medin vlasnik, počeli su od dana kad je pas došao u njegovu porodicu. Veselka Vukotić, čija je kuća udaljena petnaestak metara od njegove, već tada je jasno pokazala da joj se novopridošli četvoronožac ne sviđa.

"Najprije smo od komšinice tražili da prestane da uznemirava našeg psa, ali nije prestala. Puno puta smo razgovarali, molili je da ga ne gnjavi. Uvijek se činilo da joj je neugodno i da mu više neće smetati. Ali na kraju nas je tužila. Medo zapravo ne laje puno - reaguje samo kad vidi neku mačku ili kad se nepoznata osoba približi njegovoj teritoriji. Po noći zapravo gotovo da i ne laje", žali se Šimunović.

Veselka Vukotić kaže da posjeduje video snimke koji dokazuju da je pas po noći izuzetno bučan, a pokušala je da objasni da joj komšije pokušavaju naškoditi puštajući psa da joj laje pod prozorom.

"Ponašanje psa utiče na zdravlje mog klijenta. Izvršen je uviđaj i utvrđeno je da pas laje cijelo vrijeme, a njegovo ponašanje je tokom noći još gore. Mi tražimo novčanu odštetu od 10.000 kuna (oko 1.300 eura) i da se problem trajno riješi, odnosno da pas prestane da laje", objašnjava advokat Veselke Vukotić, Igor Vujičić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније